Vernisajul expozitiei neoNlitic la ICR

Expozitie neoNlitic

15 artisti contemporani reinterpreteaza cultura neolitica la ICR Bucuresti

Atelierul de creatie Wood Be Nice organizeaza pe data de 15 octombrie, între orele 19:00 – 22:00, la Institutul Cultural Roman din București vernisajul expoziției NeoNlitic. Aceasta reuneste lucrari realizate de 15 artisti din Romania, Ucraina si SUA implicati intr-un proiect sustinut de AFCN care si-a propus valorificarea patrimoniului cultural și reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni și Hamangia in viziune contemporana, precum si sustinerea si promovarea creatiei artistice.

In perioada derularii proiectului (iulie-septembrie 2018), artistii au realizat documentari pe teren in zonele de origine ale culturilor Hamangia si Cucuteni, precum si patru workshopuri. Aceste intalniri, fiecare avand o alta tema centrala (reciclarea în creația artistică, transformarea obiectului casnic in obiect artistic, culturile Hamagia si Cucuteni ca surse de inspiratie), au reprezentat cadrul pentru networking intre artisti si specialisti in domeniile vizate (reprezentanti ai organizatiilor de reciclare, arheologi, istorici de arta), precum si pentru discutii intre artisti si public. De asemenea, prin intermediul workshopurilor, Wood be Nice a prezentat participantilor fotografii si filme realizate in cadrul documentarilor pe teren, materiale care au adus un plus de informatie actualizata privind situatia muzeelor si a siturilor arheologice din judetele Constanta, Iasi, Neamt.

Expoziția gazduita de ICR București cuprinde 30 de exponate – instalații luminoase, sculpturi din lemn, rășină, metal, picturi, obiecte din ceramică si material textil, animație și video mapping, toate lucrarile avand ca sursa de inspirație motivele estetice ale culturilor neolitice: Hamagia și Cucuteni.

In cadrul Neonlitic expun: Daniel Loagăr și Andrei Cornea (fondatori Wood Be Nice și inițiatorii proiectului NeoNlitic) si artistii invitati: Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu, Evghenia Gritscu (UKR).

În seara vernisajului va concerta trupa ALSD, colectiv de improvizaţii sonore alternative, jazz şi rock.

Pe data de 21 octombrie, în intervalul orar 19.00 – 22.00 va avea loc finisajul expoziţiei la care vor participa artiştii, curatorul şi reprezentanţi ai ICR.

Expozitia este curatoriata de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 12 ani în domeniul vizual și fondatoare a proiectelor Revista Atelierul și Noaptea Albă a Designerilor și Creatorilor de Produs.

NeoNlitic poate fi vizionata in perioada 16-20 octombrie, intre orele 15.00-19.00. Artistii vor fi prezenti in fiecare zi pentru a oferi detalii vizitatorilor. Adresa: Institutul Cultural Roman, Aleea Alexandru, nr. 38, sect. 1.

Pentru mai multe informatii:

#neonlitic/www.neonlitic.ro www.woodbenice.ro www.facebook.com/neonlitic

 

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.